Llibres infantils


El sembrador d’estrelles
Il·lustracions: Laura Borràs
Barcelona. Mosaics Llibres, 2017

Heu tingut mai un desig molt fort, molt fort? Un desig d’alguna cosa que sembla impossible? Un desig que no us deixa pensar en res més? Doncs, a en Tià li passa això. En Tià és un nen que deixa de parlar arran de la mort del seu pare, emmalalteix i sembla que el pou de tristesa en el què ha caigut no tingui fi. Fins que un dia una merla li deixa una llavor a la mà perquè la planti: quan la llavor floreixi, el desig que demani es farà realitat.  L’amor, l’amistat i l’acte d’escriure és el que ajuda en Tià a madurar, superar el dol i continuar endavant.

El sembrador d’estrelles és un cant a la vida, a l’esperança i a la superació individual i col·lectiva.

 

 

 

La Lea i el cargol
Il·lustracions de Marta Montañá
Barcelona. Editorial Baula, 2016
Col·lecció Lletra Lligada, 15

La Lea es gronxa a la plaça.

Cap amunt.

      Cap avall.

                   Cap amunt.

       Cap avall.

Comença a ploure i les gotes de pluja porten una màgia especial. De sobte, un cargol somriu i la Lea es queda encantada. Veure crítica a la revista Faristol

 

El bosc dels somnis perduts
Il·lustracions de Montse Tobella
Barcelona, Animallibres, 2015
Col·lecció La formiga groga, 59

Els nyitus són uns follets tan petits com un gra de sorra que es passen el dia dormint. Al capvespre van a escoltar la senyora Son i aquesta els explica històries de tota mena. Després entren a les cases per xemeneies o pels forats dels panys, es fiquen a les orelles de la gent i, des de ben endins, els fan dormir i somiar…

 

 

 

 

Quin niu més bonic!
Il·lustracions de Blanca Bk
Barcelona. Editorial Barcanova, 2013
Col·lecció Sopa de Llibres, 197

El Becpetit és un pardal que té el niu en unes golfes plenes de joguines, gronxadors i dibuixos que ha anat portant la Núria, la nena que viu en aquella casa. Un dia, però, quan torna de volar, troba que la casa i el niu han desaparegut. el Becpetit viurà unes quantes aventures abans de la sorpresa final. Veure crítica a Faristol, número 76.

 

 

 

 

El somriure de la Natàlia
Il·lustracions d’Oriol Malet
Barcelona. Animallibres, 2011
Col·lecció La formiga vermella, 28

A en Vador li agrada imaginar i inventar-se històries, però el que més li agrada és el somriure d’una companya de classe, la Natàlia. Per això, el dia que la veu sola i trista, farà servir tota la seva imaginació per ajudar-la. Junts iniciaran un viatge a través de la fantasia i els somnis per camins plens de paranys.

 

 

 

 

El capità Barruf i els caçafantasmes
il·lustracions d’Oriol Malet
Barcelona. Editorial Barcanova, 2009
Col·lecció Sopa de Llibres, 159

Els germans Rucase i la colla del fantasma Barruf gaudeixen d’unes vacances a les illes Moltlluny. Allà es trobaran amb en Vladimir, un antic company d’escola dels germans Rucase que, per venjar-se de les dolenteries que li van fer quan eren petits, manipularà un correu que anirà a parar a un bruixots extraterrestres i a uns caçadors de fantasmes. La por s’apoderarà de les illes, però tota la colla lluitarà contra els caçafantasmes amb l’ajut dels bruixots extraterrestres i d’unes bruixetes andorranes.

 

 

 

 

La font del cedre
Il·lustracions de Toni Cabo
Barcelona. Edicions Baula, 2005
Col·lecció Ala Delta, 18
(versió en Valencià) Mislata (València). Edelvives Baula, 2013
Col·lecció Albades, 33

Quina relació pot tenir la contaminació de l’aigua del subsòl amb els fets misteriosos que passen en una escola? És el que intentarà descobrir la Mariona. Però la seva investigació despertarà les sospites de les mestres que creuen que té alguna cosa a veure amb el que passa a l’escola. Per sort, podrà comptar amb l’ajuda d’un personatge fantàstic.

 

 

 

El talismà de l’Ariadna
Il·lustracions de Francesc Salvà
Barcelona. Editorial Barcanova, 2005
Col·lecció sopa de Llibres, 103

L’Ariadna i la seva colla d’amics viuen una aventura extraordinària. Quan uns personatges estranys volen apoderar-se del collaret que duu l’Ariadna -un talismà procedent del planeta Moix, que li concedeix poders-, ella recorre a un llibre màgic a través del qual tota la colla entren en un món misteriós, on hauran d’enfrontar-se als poders de la maga Circènida, que converteix els homes en animals. Plegats, però, aconsegueixen vèncer-la.

 

 

 

La vaqueta Queta
Il·lustracions de Marcos Ferré
Barcelona, Edicions Cadí, 2004
Col·lecció Muntanya Encantada

La vaqueta Queta és molt bellugueta. Li agrada jugar i córrer pels prats amb la seva amiga Ariadna. Però un bon dia, la vaqueta es perd al bosc, on viurà una emocionant aventura, amb l’ajut dels arbres, d’una simpàtica guineu i un intrèpid guardabosc.

 

 

 

 

La colla del fantasma Barruf
il·lustracions de Roger Ballabrera
Barcelona. Editorial Barcanova, 2004
Col·lecció Sopa de Llibres, 105

El fantasma Barruf està decidit a anar-se’n de vacances a les illes Moltlluny amb la Safata Verda, l’escombra Laie i els germans Barret, encara que hagi de fer-ho a esquena dels germans Rucase, els seus amos. Malgrat que els amics tenen poders màgics, el trajecte cap a l’aeroport és força accidentat. Gràcies a l’ajuda d’uns follets de ciutat, però, aconsegueixen trobar l’aeroport i arribar finalment a les illes Moltlluny.

 

 

 

 

La banda dels catòdics enfurismats
il·lustracions de Gabriela Rubio
Barcelona. Edicions Cadí, 2004
Col·lecció La Muntanya Encantada

La Júlia i l’Emma viuen una fantàstica aventura al país dels dibuixos animats, on arriben a través del televisor. És una terra poblada de dibuixos, anomenats catòdics, i peluixos, coneguts com extrafílmics. Però en aquest país de meravelles, alguna cosa sinistra amenaça la convivència.

 

 

 

 

El secret del planeta Moix
Il·lustracions de Ricard Aranda
Barcelona. Editorial Barcanova, 2000
Col·lecció Sopa de Llibres, 39

Ja feia dues hores que el brou bullia a la cuina. Tota la casa en feia olor i jo estava farta del seu xup-xup i del soroll de l’extractor. És clar que, aleshores, jo no sabia que aquell brou em permetria de fer el viatge més fantàstic que mai hagués pogut somiar i protagonitzar l’aventura més al·lucinant de la meva vida. I, sobretot, fer els millors amics que una noia pot desitjar…

 

 

 

 

De tot cor
Diversos Autors
Barcelona. Editorial Barcanova, 2007

Recull de contes sobre infants i joves amb problemes de cor. Les autores i els autors vam cedir els drets a l’Associació d’afectats de cardiopaties de naixement (AACIC). Vaig escriure el conte El meu cor vol xocolata, il·lustrat per la Pilarín Bayés. “·El meu cor vol xocolata” fa un recorregut pels sentiments d’un fill per la seva mare, que pateix un problema de cor congènit. el conte exemplifica i descriu la por i el desig de protecció que normalment sentim els éssers humans quan una persona estimada està malalta. Fa referència a la importància d’entendre els processos que acompanyen les malalties cròniques i apunta que no comprendre’ls pot ocasionar problemes als familiars més propers. D’aquesta manera incideix en la necessitat de fer front als diversos sentiments que ens acompanyen en aquest camí, ple d’ombres, de vegades, però il·luminat alhora per l’amor filial, el veritable protagonista d’aquesta història.

Les autores i els autors participants vam ser: Gemma SalesMaria Carme Roca, Rodolfo del HoyoJaume ComasElisa Ramon i Oriol Vergés. Les il·lustradores i els il·lustradors van ser: Consol EscarràRosa SàndezPilarín BayésXavier AdroerIgnasi Blanch i Tàssies.

 

La descoberta de l’Aristòtil Mas, de Matthey Lipmann
Traducció: Josep Maria Terricabras
Revisió i adaptació: Manuela Gómez i Irene de Puig
Adaptació Literària: Rodolfo del Hoyo
Eumo editorial i Grup IREF, 2017

Si pensem sobre l’electricitat, la podem entendre millor; però quan pensem sobre com pensem, sembla que ens entenem millor a nosaltres mateixos. Hauríem de mantenir la ment oberta, sense pensar que ja ho sabem tot només perquè hem esbrinat unes quantes regles del pensament. L’Aris, l’Elisa i els seus companys d’institut exploren el mon i a si mateixos des de la mirada d’adolescents. amb la curiositat i la passió pròpies de la seva edat, ens conviden a entrar en la reflexió filosòfica.
La descoberta de l’Aristòtil Mas és el primer llibre que va escriure Matthew Lipmann, creador del projecte Philosophy for Children (Filosofia 3/18). Juntament amb Recerca filosòfica, guia didàctica per al professorat, conforma un programa adreçat a estudiants d’onze a tretze anys per treballar la lògica.