Llibres Juvenils

Un pingüí damunt del televisor
Madrid: Alfaguara Grup Promotor, 2010
Nova edició. Madrid: Santillana Grup Promotor, 2016

En Robert descobreix a casa dels avis un pingüí fet amb una banya de toro. Ell no s’imagina que aquella vella figura decorativa posarà en perill la seva vida i la dels seus amics. L’avi de la Raquel va fer el pingüí a la presó, i ella creu que amaga documents que revelaran una història antiga de crims, de lluita i de silencis.De vegades, els objectes més insignificants amaguen històries increïbles que vénen de molt lluny. T’atreviries a investigar un passat fosc, ple de misteris, per descobrir tota la veritat?

 

 

 

Elisa és una adaptació abreujada de la versió original anglesa Lisa (1983), de Matthew Lipman
Traducció i adaptació de l’edició original anglesa: Josep M. Terricabras(1991)
Revisió i adaptació abreujada: Manuela GómezMargalida Mas i Irene de Puig (2004)
Adaptació literària: Rodolfo del Hoyo (2004)
Vic, Girona, Barcelona. Eumo Editorial, Universitat de Girona, Grup IREF (Innovació i Recerca per a l’Ensenyament de la Filosofia). Setembre, 2004.
Nova edició. Vic: Eumo Editorial, Universitat de Girona, Grup IREF, 2015.
 

Aquest llibre explica la història d’Elisa i els seus amics, i com afronten, amb ulls d’adolescent, la gran aventura de fer-se grans. Perquè entre el trajecte de casa a l’institut poden passar mil coses! Temes com l’amistat, les relacions familiars, els primers amors, la sexualitat, l’enyorança del pare absent, el pes d’una mare que no sap gestionar la pèrdua… omplen les pàgines d’aquest diari íntim i personal que interpel·la molt vivament els joves lectors d’avui.