Obra narrativa

La darrera carta de Manuel Morón

Barcelona: Viena edicions, 2019

L’oficial de justícia Robert Bernal assisteix a la diligència de l’aixecament del cadàver de l’indigent Manuel Morón. Entre les pertinences del mort hi ha un quadern on ha escrit una llarga carta al seu fill. En Robert Bernal s’obsessionarà amb la lectura del quadern, els personatges del qual aniran formant part de la seva quotidianitat fins a fer-lo dubtar de la realitat. Alhora, l’atzar farà que les vides d’aquests personatges i la del mateix Robert Bernal es vagin encreuant.

 

 

Llegir al metro

Lleida: Pagès editors, 2013

Llegir al metro és un recull de relats breus que tenen com a nexe persones que caminen cap a si mateixes. Éssers que a partir d’una situació traumàtica com ara un accident, una malaltia, un trencament familiar o una catàstrofe natural, s’adonen que no són com es pensaven. En diversos relats els personatges s’entrecreuen tot lligant històries i vides en una cruïlla d’emocions i sentiments que els situen als límits de les seves capacitats de reacció.

 

 

Els amors furtius

Lleida: Pagès editors, 2000

Les històries d’Els amors furtius estan escrites en estils diferents. Realisme, humor i ironia es combinen amb el relat filosòfic, oníric o fantàstic per tractar d’aprofundir, des d’un punt de vista literari, en diversos aspectes de la condició humana a partir de qüestions com l’amor, la passió, el desig, el sexe o la soledat, entre d’altres.

 

 

 

Salou 6 pre-textos VII [amb altres autors: Àngel-O. Brunet, Núria Esponellà, Llort, Joaquim Pijoan i Susana Vallejo)

 Salou: Ajuntament; Barcelona: Meteora, 2011

El meu relat es titula Col·liri: Una parella evoca la seva vida en una passejada per Salou. S’han conegut a l’atzar i han decidit passar uns dies junts, aviat apareixeran els dubtes. Però quan aquests es resolent hi apareix un nou problema.

 

 

 

Un gramet d’amor a Santa Coloma i altres relats [amb altres autors: Manel Albert Calls, Joan Cardona, Raquel Galdon, Emili Gil, José Luis Lozano, Àfrica Ragel, Martí Rosselló, Natàlia Solà, Sílvia Tarragó, Jordi Valls, Jordi Varela i Manel Zabala].

Santa Coloma de Gramenet: Ajuntament, 1996

El llibre va ser editat amb motiu de la celebració a Santa Coloma de Gramenet del XV Congrés de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, tot i que alguns ja no érem joves ni membres de l’entitat. El meu relat Metro – Línia 1 narra la història d’un home que ha estat acomiadat de la feina de tota la vida. És gran i té un futur incert. Durant la tornada a casa se sent confús, li molesten tots els sorolls, té deliris que es barregen amb velles històries.