Llibres Juvenils

Només vull ser jo mateix
Barcelona: Animallibres, 2021

En Pau acaba de rebre una pallissa brutal.
Els agressors li han robat, entre altres coses, un llibre amb uns documents que li havia deixat l’avi abans de morir. Intentarà recuperar el llibre, però la recerca també el portarà a descobrir un secret molt perillós i a preguntar-se qui és ell en realitat.
Un pingüí damunt del televisor
Madrid: Alfagfuara – Grup Promotor, 2010
Madrid: Santillana – Grup Promotor, 2016

En Robert descobreix a casa dels avis un pingüí fet amb una banya de toro. Ell no s’imagina que aquella vella figura decorativa posarà en perill la seva vida i la dels seus amics. L’avi de la Raquel va fer el pingüí a la presó, i ella creu que amaga documents que revelaran una història antiga de crims, de lluita i de silencis. De vegades, els objectes més insignificants amaguen històries increïbles que vénen de molt lluny.
Elisa
Vic, Girona, Barcelona. Eumo Editorial, Universitat de Girona, Grup IREF, 2004 i 2015.

Adaptació de la versió original anglesa Lisa (1983), de Matthew Lipman. Traducció de Josep M. Terricabras. Explica la història d’Elisa i els seus amics, i com afronten, amb ulls d’adolescent, la gran aventura de fer-se grans. Temes com l’amistat, les relacions familiars, els primers amors, la sexualitat, l’enyorança del pare absent, el pes d’una mare que no sap gestionar la pèrdua… omplen les pàgines d’aquest diari íntim i personal que interpel·la molt vivament els joves lectors d’avui.