Obra narrativa

NOVEL·LA
La darrera carta de Manuel Morón
Barcelona: Viena edicions, 2019

L’oficial de justícia Robert Bernal assisteix a la diligència de l’aixecament del cadàver de l’indigent Manuel Morón. Entre les pertinences del mort hi ha un quadern on ha escrit una llarga carta al seu fill. En Robert Bernal s’obsessionarà amb la lectura del quadern, els personatges del qual aniran formant part de la seva quotidianitat fins a fer-lo dubtar de la realitat. Alhora, l’atzar farà que les vides d’aquests personatges i la del mateix Robert Bernal es vagin encreuant.

Entrevista de Lluís Llort al diari ElPuntAvui l’1 de juliol del 2019. 
Ressenya de Teresa Costa-Gramunt el 2 de juny del 2019 a l’Eix Diari. Diari independent del Penedès.


NARRATIVA BREU
L’estora
Barcelona: Comte d’Aure, 2023

Som una ceba de cent teles com diu el personatge d’El llop estepari. El nostre cos és un, però les nostres ànimes són moltes. El jo construeix una identitat principal que ens mostra al món, però hi ha altres identitats que també formen part de nosaltres, que provenen de les influències culturals i familiars, de les nostres experiències, dels nostres fantasmes interiors. De vegades, alguna d’aquestes ànimes pren protagonisme sense demanar-nos-ho. A L’estora trobem contes molt curts, de caràcter fantàstic i humorístic, amb personatges desdoblats i algun relat oníric. També hi trobem relats realistes, on el record ha modificat les persones, o bé elles s’han adaptat als records. Canviem o no? El jo és inamovible o està en evolució constant? Són preguntes que ens podem fer mentre llegim i gaudim.

Llegir al metro
Lleida: Pagès editors, 2013
Premi Recvll Joaquim Ruyra de Narració 2012

Llegir al metro és un recull de relats breus que tenen com a nexe persones que caminen cap a si mateixes. Éssers que a partir d’una situació traumàtica com ara un accident, una malaltia, un trencament familiar o una catàstrofe natural, s’adonen que no són com es pensaven. En diversos relats els personatges s’entrecreuen tot lligant històries i vides en una cruïlla d’emocions i sentiments que els situen als límits de les seves capacitats de reacció.
Els amors furtius
Lleida: Pagès editors, 2000

Les històries d’Els amors furtius estan escrites en estils diferents. Realisme, humor i ironia es combinen amb el relat filosòfic, oníric o fantàstic per tractar d’aprofundir, des d’un punt de vista literari, en diversos aspectes de la condició humana a partir de qüestions com l’amor, la passió, el desig, el sexe o la soledat, entre d’altres.
AMB ALTRES AUTORS
Salou 6 pre-textos VII
Salou: Ajuntament; Barcelona: Meteora, 2011

El meu relat es titula Col·liri: Una parella evoca la seva vida en una passejada per Salou. S’han conegut a l’atzar i han decidit passar uns dies junts, aviat apareixeran els dubtes. Però quan aquests es resolent hi apareix un nou problema.
Els altres autors són: Àngel-O. Brunet, Núria Esponellà, Llort, Joaquim Pijoan i Susana Vallejo
Un gramet d’amor a Santa Coloma i altres relats
Santa Coloma de Gramenet: Ajuntament, 1996

Editat amb motiu de la celebració a Santa Coloma de Gramenet del XV Congrés de l’Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana. El meu relat Metro – Línia 1 narra la història d’un home que ha estat acomiadat de la feina de tota la vida. És gran i té un futur incert. Durant la tornada a casa se sent confús, li molesten tots els sorolls, té deliris que es barregen amb velles històries.
Els altres autors són: Albert Calls, Joan Cardona, Raquel Galdon, Emili Gil, José Luis Lozano, Àfrica Ragel, Martí Rosselló, Natàlia Solà, Sílvia Tarragó, Jordi Valls, Jordi Varela i Manel Zabala.