Te de maduixa al cau del Teixó

L’Os ha perdut les ulleres i surt a buscar-les. Sense ulleres no pot convidar l’Ossa a contemplar les estrelles. Pel camí, trobarà el Teixó, que ha perdut la son, el Llop, que ha perdut les claus del seu cau i l’Esquirol, que busca la felicitat.

L’escriptora Eulàlia Canal presenta una història preciosa sobre la recerca de la felicitat. Per als quatre animals la felicitat és un misteri, no saben què és. Pensen que potser és una cosa. L’Esquirol, decidit a trobar-la empren un llarg camí que el portarà a països llunyans i parlarà amb tota mena d’animals, fins que un dia la serp li dirà: “la felicitat no és pas a fora, és a dins”, i així ho explica als seus amics. De primer no ho entenen, però quan l’Os li pregunta a l’Esquirol “Què sents?” L’Esquirol li respon: “Mai havia estat tan feliç com ara. Tornar de viatge i sentir-vos al meu costat, poder compartir amb vosaltres les meves aventures, estar aquí junts i parlar.” I es va adonar que havia voltat pel món per buscar una cosa que tenia a tocar. En aquell moment cada animal entén que la felicitat està en les petites coses de cada dia.

L’Eulàlia Canal juga amb el llenguatge per trobar les imatges més belles i poètiques alhora que divertides. No és només el missatge del llibre el que li dona valor, sinó la forma, la manera com està explicat. La innocència dels quatre animals, com la innocència dels infants que es descobreixen entre ells i descobreixen l’amistat i el que poden aportar als altres. És important, també veure com els animals i la natura conviuen en harmonia, com hauríem de fer els humans.

El conte, publicat per Bindibooks ha estat il·lustrat per Toni Galmès, que ha creat un món meravellós que ens recorda els contes de tota la vida.

L’Eulàlia Canal es va donar a conèixer el 1998 quan va publicar el llibre de poesia Andana blanca, que havia guanyat el Premi d’Òmnium Cultural de Granollers. Després va publicar alguns llibres de literatura infantil i juvenil fins que el 2006 va guanyar el Premi Barcanova de literatura infantil amb el llibre Un petó de mandarina, premi que la va catapultar com a una de les grans escriptores catalanes del moment, tot emprenent una trajectòria que l’ha dut a publicar prop d’una trentena de títols, alguns dels quals traduïts a diverses llengües, i a ser reconeguda amb premis de gran prestigi com el Premi Llibreter o el Serra d’Or entre d’altres. Tot i que no ha publicat cap llibre de poesia infantil, ha fet poemes que han estat musicats i interpretats per Damaris Gelabert, i cantates interpretades per cors infantils de Granollers.

El conte, publicat per Bindibooks ha estat il·lustrat per Toni Galmès, que ha creat un món meravellós que ens recorda els contes de tota la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *