Llegir per créixer 2017-2018 a les Illes Balears

Llegir per créixer és un concurs de foment de la lectura de l’Editorial Santillana a les Illes Balears i el Diari de l’Escola, suplement del Diario de Mallorca.

El concurs en qüestió té com a objectiu motivar la lectura dels alumnes amb una selecció acurada de llibres indicats per als cursos de segon i tercer cicle de primària i primer cicle d’ESO.

Per al segon trimestre dels curs 2017-2018, ha estat triat el meu llibre Un pingüí damunt del televisor, que llegiran els alumnes de primer d’ESO.

A començament de cada trimestre es llançaran preguntes que hauran de ser respostes pels grups de classe i professors que vulguin participar. El premi consistirà en una bateria externa de portàtil per a mòbils i dispositius digitals per a cada alumne de la classe guanyadora i un val de 20 € per a cada professor o professora.

En Robert descobreix a casa dels avis un pingüí fet amb una banya de toro. Ell no s’imagina que aquella vella figura decorativa posarà en perill la seva vida i la dels seus amics. L’avi de la Raquel va fer el pingüí a la presó, i ella creu que amaga documents que revelaran una història antiga de crims, de lluita i de silencis.De vegades, els objectes més insignificants amaguen històries increïbles que vénen de molt lluny. T’atreviries a investigar un passat fosc, ple de misteris, per descobrir tota la veritat?