Una quinzena moguda per a “Reconstruccions”

La segona quinzena de gener es presenta animada per al meu darrer poemari Reconstruccions.

Començarem el dijous dia 18 de gener a les 19 hores a la Galeria Anquins (Reus, c. Campoamor, 2), i serà de la mà de l’escriptor reusenc Jordi Folck i en companyia de la poeta Conxita Jiménez, que presentarà el seu magnífic poemari Terres i vents. La presentació consistirà en una entrevista i una lectura de poemes.

Conxita i jo ens vam conèixer en una lectura organitzada per l’AELC a Barcelona, després vam anar a sopar amb els altres poetes, però ella i jo vam passar tota la nit x

errant sobre poesia, sobre la filosofia oriental del silenci, propera a la contemplació mística, sobre la unitat de l’ànima amb el cosmos i la projecció de l’esperit sobre l’espai, sobre el paisatge. Amb el silenci, amb la contemplació, amb la quietud ens alliberem del pes que arrosseguem, escrivim, i convertim els nostres versos en partícules de la veritat misteriosa.

Seguirem el dia 23 de gener, també a les 19 hores, a l’Espai Vilaweb (Barcelona, c. Ferlandina, 43), de la mà de Reversos grup poètic, a on conversaré amb la poeta Empar Sáez, la dona ocell que estima les finestres. Les finestres ens ofereixen una mirada cap a fora i una mirada cap endins. La vida es mou darrere de les finestres, s’obstina en obrir-se camí. La llum de les finestres de les cases llunyanes perfora l’aire tèrbol, arriba on soc, aspiro el batec de la vida quotidiana. Però també des de la finestra

La ciutat apareix embolcallada per un fons ombrívol
mentre una pluja lenta i prima,
ofereix als sentits llums llunyans en aquarel·la

La roba, estesa sota el cobert de la galeria,
retalla aquest vespre rúfol
en l’horitzó més proper,
i un blues insisteix a mesurar la distància buida entre les hores
(El caminant a la deriva)

I per acabar el mes, el mateix dia de l’aniversari de la meva filla, el 31 de gener a les 20:30 hores, al ja mític Horiginal, molt a prop de l’Espai Vilaweb (Barcelona, c. Ferlandina, 29) llegiré poemes de Reconstruccions, juntament amb altres poetes del Pont del Petroli: Marcel Ayats, que llegirà poemes del llibre El sentit de la vida; i Paco Cantero, que llegirà Líquids imperfectes.

Els amics d’El Pont del Petroli, Joan Puche, poeta visual, i Paco Fanés, poeta de la paraula, però tots dos amants de l’experimentació poètica i del diàleg de la poesia amb les altres arts, son per damunt de tot persones que estimen la poesia, i disculpeu que em repeteixi. Per això, la seva associació cultural, a més d’organitzar actes, publica llibres magníficament cuidats i treballats