Poegrafies. Exposició de fotografies i poemes a la Libreria de la Imatge

El projecte sorgeix a partir de llargues converses entre fotògrafa i poeta on tots dos trobem punts de confluència que considerem interessants per explorar artísticament. Com diu el professor Llorenç Raich, la poesia és un diàleg entre el jo de l’ésser i el jo creador. Nosaltres estem d’acord i pensem que precisament per això hi ha molts punts de contacte i de complicitat entre la poesia literària i la poesia fotogràfica. Uns i altres posem de manifest el jo íntim a través del nostre jo poètic per mitjà del llenguatge ja sigui literari o fotogràfic.

A partir d’aquesta idea vam dissenyar tres línies de treball. El Rodolfo feia poemes literaris a partir de poemes fotogràfics de la Miriam i viceversa. Finalment tots dos proposàvem i treballàvem conjuntament alguns conceptes.

Aquesta manera de fer ens ha portat a crear un projecte en evolució constant, de manera que cada vegada que el presentem serà diferent.

L’exposició que presentem a la Llibreria de la Imatge està composta per 32 fotografies organitzades en 8 sèries i una fotografia final.

Intentem expressar com de fortament estem lligats als espais de la nostra infantesa i alhora la dificultat de trobar un lloc on trobar la calma espiritual, ja siguin llocs físics o intangibles. També la sensació que tenim com a éssers poètics d’estar vivint diversos temps alhora, perquè el jo, no és inamovible, està en constant evolució, però també està conformat per molts altres jo que conviuen amb nosaltres. Com tan bellament va expressar Hermann Hesse a la novel·la El llop estepari: “El pit, el cos no és mai més que un; però les ànimes que viuen dins no son dues, ni cinc, sinó innumerables; l’home és una ceba de cent teles, un teixit compost de molts fils.”
Què pot succeir quan aquestes ànimes, de vegades contradictòries, entren en contacte?

També volem expressar la imatge del nostre front, aquella que somiem quan tanquem els ulls, que no és només una imatge sinó un desig o una passió o una manera d’entendre el món.

I també hi son presents el desencís, la pèrdua, el dolor, la superació, les passions, la trobada, la llum. Tot plegat, fragments que van confirmant la nostra identitat múltiple i que la Miriam lliga amb una frase que és tota una vida: Segueix el teu fil vermell.

Hem organitzat l’exposició amb el següent itinerari:
1. Origen: 8 fotografies
2. Temps al temps: 3 fotografies
3. El Paisatge del teu front: 4 fotografies
4. Després del naufragi. 2 fotografies
5. Trobada d’essers poètics: 4 fotografies
6. Desequilibris domèstics: 6 fotografies
7. Segueix el teu fil vermell: 6 fotografies
8. L’home que camina: 4 fotografies
9. Parra salvatge: 1 fotografia

Podeu visitar l’exposició a partir del dia 3 de setembre i fins el 31 d’octubre de 2018 a la Llibreria de la Imatge, c/ Sepúlveda, 87, de Barcelona. El dia 21 de setembre a les 19 hores farem la presentació oficial.