Ruta literària amb El sembrador d’estrelles

El dia 14 de setembre, a les 18 hores, ens trobarem a la sortida de l’estació de metro Santa Coloma, de la L1, per iniciar una ruta literària a partir de la meva darrera novel·la infantil El sembrador d’estrelles. L’activitat està organitzada per l’editorial Mosaics Llibres dins el programa de la 36a edició de La Setmana del Llibre en Català i compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet..

El sembrador d’estrelles és un llibre sobre la superació personal, l’amistat, la imaginació i la força del desig, inspirat en una obra d’art de l’artista lituà Morfai, i compta amb  unes il·lustracions precioses de la Laura Borràs.

En moltes ocasions he comentat que la ciutat de Santa Coloma de Gramenet, la seva història, les seves gents, les seves entitats, havien inspirat profundament la meva obra literària. D’alguna manera en tots els llibres, sigui de poesia, de relats curts o de novel·les adreçats a públics infantils, juvenils i adults, acaba sortint la meva ciutat. Hi estic tan acostumat, que no n’era conscient de fins a quin punt Santa Coloma de Gramenet era present a El sembrador d’estrelles fins que l’editorial em va proposar de fer una ruta literària. Estic molt agraït a Mosaics Llibres, a la seva editora Metxe París, i molt especialment  a la Glòria Queirós, que és la persona que l’ha fet possible amb una dedicació admirable. Ella em deia que era la seva feina, i tenia tota la raó, però en els 25 anys que porto dins el món del llibre no havia vist mai cap persona dins de cap editorial amb una dedicació tan intensa per difondre una obra literària. No dic que no n’hi hagi, només que fins ara no me les havia trobat.

En aquest recorregut literari trepitjarem alguns dels escenaris per on es mou en Tià, el jove protagonista d’El sembrador d’estrelles. Alguns són ben reals, altres ficticis, altres records de la meva infància. Resseguint les pàgines del llibre descobrim també la memòria de Santa Coloma de Gramenet i de la transformació radical que ha viscut.

L’itinerari està especialment recomanat per a famílies, entitats i persones que es dediquen a la prescripció de llibres com ara bibliotecaris, entitats culturals, esplais, mestres o llibreters, amb la finalitat que el puguin oferir posteriorment als seus alumnes, socis o usuaris.