L’exposició “Poegrafies” evoluciona

Ens podeu veure a partir de l’1 de març a les 19 hores al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart”, carrer del Comandant Benítez, 6, de Barcelona.

Com vam explicar la primavera del 2018, el projecte “Poegrafies” va sorgir a partir de llargues converses entre fotògrafa i poeta on tots dos trobàrem punts de confluència que consideràrem interessants per explorar artísticament. Hi ha molts punts de contacte i de complicitat entre la poesia literària i la poesia fotogràfica. Uns i altres posem de manifest el jo íntim a través del nostre jo poètic per mitjà del llenguatge ja sigui literari o fotogràfic.

A partir d’aquesta idea vam dissenyar tres línies de treball. El Rodolfo feia poemes literaris a partir de poemes fotogràfics de la Miriam i viceversa. Finalment tots dos proposarem i treballarem conjuntament alguns conceptes.

Aquesta manera de fer ens ha portat a crear un projecte en evolució constant, de manera que cada vegada que el presentem serà diferent. L’exposició que romandrà al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” del districte de Les Corts de Barcelona té canvis importants respecte de les altres dues exposicions anteriors a l’edifici Gòtic de Benicarló i a la Llibreria de la Imatge de Barcelona.

Els canvis consisteixen en l’ampliació del nombre de fotografies, de l’ampliació de les mesures d’algunes sèries fotogràfiques i en la varietat de formats com ara vinils i transparències. També, algunes fotografies que havien estat impreses en cartó ploma ara ho són en paper fotogràfic.

Els poemes, que inicialment estaven impresos en paper blanc A4 i emmarcats, ara apareixeran en diversos formats, ja sigui escrits directament damunt de les fotografies, ja sigui en transparències penjades com roba estesa, ja sigui impresos en papers de grans mesures.

Finalment hi haurà un audiovisual en el qual hi ha participat diversos fotògrafs que es visionarà permanentment. El dia 5 d’abril hi haurà una sessió de visionat i comentari de l’audiovisual amb la participació dels autors i autores Miriam G. Troncho, Salvador Monroig, Marc Prades, Fabio Restelli, Lea Tyrallobá, Montse López, Roberto Abril i Meritxell Rosell.