En marxa la Polis Poètica 2019

El dia 22 de març vam donar el tret de sortida a la Polis Poètica 2019 a la Biblioteca de Sant Adrià de Besòs amb notable èxit de públic. El cicle poètic està impulsat per Òmnium a tota la comarca del Barcelonès Nord. a Sant Adrià hi compta amb el suport d’Unesco Sant Adrià i de la biblioteca.

El 2014 Òmnium Cultural va organitzar una trobada amb poetes del Barcelonès Nord, amb el propòsit de teixir complicitats culturals a la comarca a través de la poesia en llengua catalana sota el projecte TRÍPTIC POÈTIC DEL BARCELONÈS NORD i en el marc del Correllengua. Les dues primeres edicions es van fer a Santa Coloma de Gramenet. A partir de l’any 2016 ens vam proposar de fer-ho  a  les cinc ciutats, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Montgat i Tiana, amb uns resultats àmpliament satisfactoris. El 2018 fem un pas endavant. El projecte passava a denominar-se POLIS POÈTICA, incorporava poetes en les diverses llengües que conviuen a Catalunya i es farien recitals sempre que fos possible en espais del patrimoni històric, artístic o natural.

A cada ciutat es proposen activitats en funció de les dinàmiques de cada població i de les propostes dels grups locals d’Òmnium així com de les entitats, comerços i institucions que hi col·laboren.

Els participants d’aquesta primera trobada són, d’esquerra a dreta Òscar Esteban, Esperança Castell, Jordi Casabona, Rodolfo del Hoyo, Jordi Tena, Maite Doñágueda, Àngela (representant d’Unesco que va llegir els poemes de Carme Violant), Beatriz Ruiz i Àngel Pla.

Aviat donarem informació de la resta d’activitats de la Polis Poètica 2019.